Ayah, bagaimana pelangi terbentuk?

eISBN: 978-967-445-322-0
Adakah adik dan kakak berpuas hati dengan jawapan ayah?

 

Tajuk keempat dalam Siri Jom Tanya Ayah, menceritakan tentang kakak dan adik yang baru sahaja tamat sesi persekolahan baru mereka. Sementara menunggu ayah, adik melihat sesuatu yang cantik di langit. 


Sinopsis Siri

Siri buku interaktif “Jom Tanya Ayah!” merupakan siri cerita yang dicadangkan untuk kumpulan kanak-kanak berumur 9 hingga 12 tahun. Bagi menarik minat kanak-kanak dan memudahkan penerangan bagi setiap persoalan, penerangan dibuat di dalam bentuk penceritaan antara watak ayah dan anak-anak. Penjelasan turut disertai dengan penerangan melalui animasi ringan bagi memudahkan pemahaman.

 

“Jom Tanya Ayah!”, suitable for children aged 9 to 12 years old, tells a story about 2 sisters who love to learn new things by asking questions to their father. The father always tries to explain things in a very creative, easy to understand way.

Tajuk-tajuk lain dalam siri ini


Buku-buku berikutnya menceritakan tentang menjawab persoalan-persoalan berhubung sains dan teknologi yang sering diaju oleh kanak-kanak. Siri Jom Tanya Ayah ini ditulis oleh Fatimah ARA.

Ayah, apa itu graviti?
Sains & Teknologi

 

 

Comment, Request & Bug Report