Ayah, apa itu graviti?

eISBN: 978-967-445-321-3
Adakah persoalan adik itu terjawab?

 

Tajuk ketiga dalam Siri Jom Tanya Ayah, menceritakan tentang ayah membawa kakak dan adik berjalan-jalan di taman tasik berhampiran rumah mereka tetapi tiba-tiba adik menimbulkan suatu persoalannya lagi selepas kakak memberitahu sesuatu kepadanya. 


Sinopsis Siri

Siri buku interaktif “Jom Tanya Ayah!” merupakan siri cerita yang dicadangkan untuk kumpulan kanak-kanak berumur 9 hingga 12 tahun. Bagi menarik minat kanak-kanak dan memudahkan penerangan bagi setiap persoalan, penerangan dibuat di dalam bentuk penceritaan antara watak ayah dan anak-anak. Penjelasan turut disertai dengan penerangan melalui animasi ringan bagi memudahkan pemahaman.

 

“Jom Tanya Ayah!”, suitable for children aged 9 to 12 years old, tells a story about 2 sisters who love to learn new things by asking questions to their father. The father always tries to explain things in a very creative, easy to understand way.

Tajuk-tajuk lain dalam siri ini


Buku-buku berikutnya menceritakan tentang menjawab persoalan-persoalan berhubung sains dan teknologi yang sering diaju oleh kanak-kanak. Siri Jom Tanya Ayah ini ditulis oleh Fatimah ARA.

 

 

Comment, Request & Bug Report